Fuengirola, Andalusië, Spanje

+34 640 830 638

Veel gestelde vragen

IN WELKE OMGEVING WERKT

Trouwen in Spanje?

Ons werkgebied strekt zich uit van Nerja tot Sotogrande aan de Costa del Sol. De locaties bevinden zich rond een uur afstand van het vliegveld van Malaga.

Mocht je de ideale locatie toch niet vinden op onze website, stuur gerust eens jullie wensenlijstje door. We hebben altijd meer locaties dan dat op onze website staan, ook bezoeken we jaarlijks gemiddeld 8 nieuwe locaties om ons aanbod te verbreden.

KUN JE IN SPANJE

Voor de wet trouwen?

Nee, als Nederlands paar kun je niet zomaar in Spanje voor de wet trouwen, maar wel ceremonieel. Wat veel bruidsparen doen, is het boterbriefje in Nederland halen om vervolgens de huwelijksceremonie in Spanje te vieren. Dit kan met ringen, tekenen en geloften. Gasten hebben vaak niet eens in de gaten dat het niet officieel is.

Als je als Nederlander in Spanje voor de wet wil trouwen, moet een van de partners de Spaanse nationaliteit hebben of minimaal twee jaar ingeschreven staan in Spanje. Als je voor de kerk trouwt, ben je trouwens wel officieel voor de wet getrouwd, beide partners moeten dan katholiek zijn. Dit raden we overigens wel af, hierdoor ben je namelijk getrouwd onder de Spaanse wet, dat is niet heel praktisch als jullie in Nederland wonen.

KUN JE IN SPANJE

Een bruiloft op het strand houden?

In Spanje is er een wet – de ley de Costas – die het gebruik van de kuststrook regelt. Evenementen, waaronder ook bruiloften, zijn niet toegestaan op het strand zonder vergunning. Bij strandlocaties die een eigen stukje (privé) strand hebben, is het vaak wel mogelijk.

WAT IS DE BESTE TIJD OM

Te trouwen in Spanje?

De beste maanden zijn mei, juni, september en oktober. In juli en augustus is het erg warm, met vaak temperaturen van boven de 40 graden, daardoor raden we deze maanden af. Maar ook in de wintermaanden, november t/m maart is het in het Zuiden van Spanje vaak nog heel aangenaam en zonnig weer. Wil je in de wintermaanden trouwen, dan is het vooral belangrijk dat je de huwelijksceremonie en het feest naar binnen kunt verplaatsen, mochten de weergoden jullie niet gunstig gezind zijn. De 4 maanden in het hoogseizoen, zijn vaak snel volgeboekt. Zorg dat je minimaal een jaar voor dato start met het vinden van de juiste locatie.

WAT IS HET BESTE MOMENT

Om de ceremonie te houden?

In de namiddag, tussen 16.00 – 18.00 uur is de beste tijd om de ceremonie te houden, omdat dit net na het heetste moment van de dag is. Hierdoor zakt de temperatuur vanaf de start van de bruiloft, wat erg aangenaam is. Daarentegen is het in de herfst- en wintermaanden juist weer aan te bevelen om de ceremonie tussen 13.00 en 15.00 uur te houden zodat je toch nog een groot gedeelte van de dag buiten kan doorbrengen. ’s Avonds koelt het vaak heel erg af in deze periode.

IS HET NODIG OM VOOR DE BRUILOFT

Naar Spanje te komen om locaties te bekijken?

Dat mogen jullie natuurlijk zelf bepalen. We adviseren van wel, omdat de locatie in het echt zien toch vaak een andere indruk geeft dan op basis van foto’s. Het is heus vaker gebeurd dat bruidsparen overkomen met een favoriete locatie in gedachten, maar uiteindelijk toch voor een andere locatie gaan, een locatie kan je namelijk ineens betoveren!

Je kunt ervan uitgaan dat wij jullie wensen en ideeën vertalen naar de locatie of locaties die het beste bij jullie passen. Mochten jullie dus niet over kunnen komen, dan zullen wij jullie zo goed mogelijk adviseren over welke locatie het beste aansluit op jullie wensen.

WAT KOST HET OM

Trouwen in Spanje mijn bruiloft te laten regelen?

Wij hebben verschillende pakketten: een basis pakket, premium pakket en een all-in pakket. Het is dus afhankelijk van jullie wensen en waar jullie ons precies voor willen inschakelen. Ook zijn we per uur in te huren voor bijvoorbeeld de coördinatie op de trouwdag. Vraag gerust geheel vrijblijvend onze prijzen op.

WAT IS HET VOORDEEL OM DE

Organisatie van mijn bruiloft aan Trouwen in Spanje over te laten?

Het is best ingewikkeld om een bruiloft op afstand te regelen, terwijl je de taal niet spreekt, de omgeving niet goed kent en ook niet weet bij welke leveranciers je terecht kunt voor al je wensen en ideeën. Het organiseren van je bruiloft wanneer je allebei een druk leven en/of een drukke baan hebt, is sowieso al een hele klus. Daarnaast is het fijn om een Nederlandse weddingplanner te hebben die in Spanje werkt en woont, daardoor kunnen wij jullie heel veel uit handen nemen. Wij kennen de omgeving, de cultuur, we spreken de taal en hebben een groot netwerk met de juiste leveranciers, waardoor wij van jullie trouwdag een droombruiloft maken.

Op de trouwdag zelf coördineren wij om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. Wij zijn dan het aanspreekpunt voor de gasten en leveranciers en wanneer er iets onverwachts gebeurt, lossen wij het op. Dit geeft jullie de ruimte om stressvrij en optimaal van jullie dag te genieten.